Krav Maga - Close Quarter Combat Israëlische stijl


Krav Maga is Hebreeuws voor contact gevecht ; vechten om te overleven van dichtbij en persoonlijk .

De natie Israël werd geboren in een strijd .

Volgens een joodse mythe heeft Jacob God in een gedaante van een mens , verslagen bij een worsteling in een nacht en toen deze God in gedaante van de mens , op de grond viel en door Jacob tegen de grond werd gedrukt en in de greep hield, wilde God in gedaante van een mens opstaan en zich van Jacob bevrijden, maar Jacob was sterker dan God in het gedaante van een mens. De zonsopgang naderde en God in de gedaante van de mens was bang dat andere mensen hem zouden zien en betrappen in verslagenheid. God in gedaante van de mens smeekte Jacob weer om hem los te laten, maar Jacob eiste de overwinning op met  bepaalde voorwaarden. Jacob en zijn nazaten ( zijn volk)   moesten over de goddelijke krachten beschikken van altijd de sterkste volk van de wereld zijn. God in gedaante van de mens heeft Jacob die voorwaarde beloofd. En zo liet Jacob God in gedaante van een mens vrij en hij kon de titel dragen van ''IS-RA-IEL'' Wat de onoverwinnelijke betekent. 

Israël betekent :de Onoverwinnelijke in het oud Hebreeuws. Ook soms vertaald als ''de strijder van God''

Het oude volk van Israël waren een volk van krijgers . De aartsvader Abraham trainde alle leden van zijn huishouden in zelfverdediging en krijgskunst, de zonen van Jakob waren woeste krijgers en meesters van het zwaard . De rechters van Israël gecombineerd levenswijsheid met vechten en dapperheid ; Ehud Ben Gerah was een meester met een dolk , Deborah de profetes leidde Israël in de strijd, Samson versloeg de Filistijnen met het kaakbeen van een ezel .

Moderne Krav - Maga is maar een voortzetting van deze eeuwenoude strijd. Het volk van Israël is nog steeds in gevechten om te overleven .

De oude Hebreeuwse strijder is opnieuw begonnen . Van het getto van Warschau, opstand van de partizanen in de bossen van Polen, tot de Israel Defense Forces ,het joodse volk heeft de woorden van Ze'ev Vladimir Jabotinsky gevolgd en hebben de wapens op genomen om zich te verdedigen .

Krav Maga is de ongewapende deel van de strijd ; verdediging tegen geweren , messen , stokken , en met handen. Het is een eenvoudige , gebruiksvriendelijke stijl , ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne zelfverdediging. In tegenstelling tot traditionele vechtsporten en stijlen worden voortdurend aanpassingen gedaan op basis van de geleerde lessen op het slagveld en in de strijd tegen terroristen zodat het IKI Krav Maga up to date blijft.

 

Cutting Edge Krav Maga

Onze Krav technieken worden voortdurend geëvalueerd en verbeterd . Full contact training en lessen opgedaan in  het leven, vormen de basis van onze voortdurende her evaluatie . Dit houdt ons systeem op hoog niveau en realistisch . We zijn vernieuwers , niet imitators .

Leuk om te leren

nieuwe studenten, zijn vaak verbaasd over hoe makkelijk het is om te leren . Krav Maga maakt gebruik van natuurlijke bewegingen van het lichaam. De technieken zijn gemakkelijk om te leren en te onthouden en te gebruiken in ernstige stresssituaties. Wij gebruiken een aantal technieken die goed zijn te combineren , maar ze zijn toepasbaar in vele situaties .

Het gebruik van rubberen messen en geweren en pistolen helpt om realistische scenario’s  te trainen in een veilige en leuke omgeving . De studenten hebben het naar de zin en een goed gevoel en zijn zelfverzekerder en veilig.

onze Studenten

Onze Krav Maga studenten zijn  mannen en vrouwen van alle leeftijden en van over de hele wereld, studenten , rechtshandhaving, defensie en Special Forces , Israëlische politieagenten en frontlinie soldaten , beveiligingspersoneel van Nederland naar Oekraïne . We hebben studenten en vestigingen over de hele wereld.

Veel van onze studenten zijn momenteel in dienst van het Israëlisch leger of aan de frontlinie, en dienen in de alle gevechtseenheden of zijn combat instructeurs .