de Moshe Katz Story


Hier begint de  " Moshe Katz Krav Maga " story

Nou, ik begon mijn martial arts training ergens in de jaren 1980 toen ik een yeshiva student ( rabbijnse college ) in Jeruzalem Rabbi Meir Kahane , zaliger , ons probeerde aan te moedigen om martial arts te leren , maar ik moest een duwtje in de rug krijgen . Dat duwtje kwam van mijn schoon zus Michelle die net de film de  "The Karate Kid" gezien had ,  zij vertelde mij ” die moet het je zien” .

Dat deed ik . Ik was onder de indruk van Mr Miyagi en Karate . Ik heb me aangemeld voor de lessen Shurin ryu Karate met een instructeur genaamd Chaim Jaffe . Ik herinner me nog mijn eerste dag , de met zweet licht gevuld sportschool herinnerde mij aan de middelbare school. Ik was meteen "verkocht" , maar ik had geen idee dat me dit mijn leven lang achtervolging zou . Ik schreef aan mij ouders dat Karate goed voor mij zou zijn.

Toen ik terug ging naar New York trainde ik twee jaar in het full contact stijl Kyokushin Karate met Saiko Shihan Shigeru Oyama . Dat waren mooie tijden . Na drie maanden had ik mijn eerste bezoek aan het ziekenhuis , ik herinner mij dat het St. Vincent ’s ziekenhuis was . De reden hier voor was een achterwaartse  kick op mijn neus . Toen was het een bezoek aan St. Luke's na dat ik mijn knokkels verwonde na het breken van houtenplanken; meer goede herinneringen volgden aan  ziekenhuisbezoeken.

Ik keerde terug naar Israël nadat ik was afgestudeerd aan Bernard Baruch business school ( New York ) , en ik ging op zoek naar een plek om te trainen . Na enige tijd in Shotokan Karate stelde een vriend mij voor eens te gaan kijken bij Itay Gil's full contact school. Het was liefde op het eerste trap contact. Op het moment was Itay nog niet bekend buiten onze kring, de training was zwaar , erg zwaar en meedogenloos . Ik werkte mijn weg omhoog. Ik betaalde met bloed, zweet en tranen, en mijn contributie.

De keiharde stijl van Itay 's Krav Maga sportschool was ik gewend  van bij de Oyama dojo in New York. Ik accepteerde mijn blessures en genoten van elke minuut. Ik begon wederom met de witte band en werkte mijn weg omhoog. In de school van Itay werd keiharde full contact gevochten. ik  was er aan gewend , maar het had nog veel meer. Het had het Israëlische zelfverdediging systeem en aanpak bekend als Krav Maga.

Op dat moment noemde Itay het geen " Krav Maga ", in feite heeft hij nooit een namen ,  we hebben alleen hart getraind . Pas jaren later vertelde hij me dat het in feite het zelfverdediging systeem van het leger  (IDF) was  dat Krav Maga heten, delen van de training was Krav Maga zoals hij werd onderwezen in het leger, en delen zijn eigen ontwikkelde systeem en technieken gebaseerde op zijn jaren ervaring en kennis. Daarom heb ik ook rangen van Itay gekregen in zowel Free Style Kickboksen en Krav Maga . Vandaag de dag, na vele jaren van training heb ik de rang van 4de dan in Krav Maga , de hoogste rang ooit uitgereikt is door Itay Gil.

Mijn huidige rang in martial arts is Vijfde Dan. Deze rang werd toegekend aan mij door zes verschillende internationale organisaties, voor erkenning van mijn vermogen en mijn bijdrage aan Krav Maga en zelfverdediging . De 5e dan is niet specifiek een Krav Maga rang , maar een erkenning van mijn vermogen en de aanpak die ik gebruik . Ik ben zeer vereerd door deze organisaties en ben trots op deze rang. Zoals IKI zich heeft ontwikkeld tot een eigen interpretatie van Krav Maga  ben ik niet maar op zoek naar meer rangen.

Mijn rangen en diploma's kunnen bekeken worden op -


Ranks and Awards

Tijdens mijn jaarlijkse bezoeken aan de VS gebruikte ik mijn tijd om te trainen . Ik trainde met mijn oude vrienden bij de Oyama dojo , de naam veranderd naar World Oyama Karate . Ik trainde in Wing Chun kung fu met Sifu Chun Kwok Chow . Ik heb ook een aantal korte maar leuke training met andere grote instructeurs zoals Benny The Jet , David James van Vee Arnis Jujutsu , Alex Sternberg , Sifu Maurice Llewellyn , ( Wing Chun ) , Renzo , Royce en Rodrigo Gracie . Ze hebben allemaal iets toegevoegd aan de diepte en het begrip van mijn Krav Maga.

Eens, tijdens een wandeling door New York City , zag ik enkele leden van de Guardian Angels , een organisatie die ik altijd bewonderd heb. We raakten aan de praat over vechtsporten, voor ik het wist was ik aan het trainen met hen in hun centrum . Ik werd zelfs bekroond met mijn eigen beschermengelen bijnaam. Jaren later werd ik beloond met een speciale leden pin door de Edmonton tak van de Guardian Angels.

In 2002 vervulde ik een droom door het bijwonen van Karate College trainingskamp . Dat deed ik vier zomers en hopen nog eens terug te keren . Ik  trainde er met enkele grootste  instructeurs  van deze tijd. Ik schreef over hen in mijn pagina " Martial Arts Leaders " . Een instructeur ben ik blijven trainen dit is hoogleraar Arthur Cohen.

Professor Cohen heeft me gebracht naar een nieuw niveau en techniek . Naast zijn opmerkelijke toepassingen van technieken voor straat situaties , heeft hij mijn geest geopend voor psychologische aspecten van zelfverdediging , omgevingsfactoren en de sociologie van de criminaliteit . Hij gecertificeerd me als een Control Points instructeur.

Vandaag de dag heeft IKI zich ontwikkeld tot een eigen stijl van Krav Maga . Op basis van mijn vele jaren van training met een aantal van 's werelds beste instructeurs en vechters is onze stijl geworden wat het is een zelfverdediging systeem dat  eenvoudig is,  directe en effectieve.